сряда, 5 юли 2017 г.

Моето мнение за.... "Пълнолуние" (Dolunay)



Резюме
Назлъ (Йозге Гюрел) е младо момиче, което е пленено от японската кухня и мечтае някой ден да отвори собствен ресторант. Ферит (Джан Яман) е наследник в уважавано и богато семейство, което наема Назлъ за готвачка в имението си. Тя работи там, за да продължи образованието си за професионален готвач. По стечение на обстоятелствата пътищата на Назлъ и Ферит ще се пресекат и така ще започне историята на тяхната невъзможна любов.
------------------------------
В този проект се срещаме с Йозге Гюрел (Özge Gürel) и Джан Яман (Can Yaman) - като цяло двамата седят добре един до друг, отиват си, добре седят заедно на екран. Повечето други актьори са ми непознати. Като цяло мисля че е пренатоварено действието от прекалено много герои - трудно човек може да запомни всеки от тях и да има някакво отношение, поне два/три епизода ще са нужни за да се запомнят повечето герои. Идеята е интересна, но осъществяването не ми харесва. Страшно много прилики на с "Любов под наем" (Kiralık Aşk)- в една голяма част от сцените очаквах от някъде да изскочат Дефне и Йомер. Обстановката в дома на Ферит страшно напомня на обстановката в дома на Йомер, също така начина на живот на Назлъ напомня на този на Дефне - много близка приятелка, която и е като сестра, двете работят заедно и безотговорната сестра, която единствено прави проблеми. Не ми хареса - сцената с японците - изключително близка до сцената с италианците в "Любов под наем"
(Kiralık Aşk). 

Преди да видя епизода се надявах само отделните кадри така сглобени да ми напомнят, но като цяло първия епизод целия носи подобно усещане. Историята е различна, но пък по нея не се случи нищо съществено, не видях интригата още каква ще е точно, може би са чакали да видят дали ще има интерес. Хареса ми как са изградени образите на Назлъ - упорита, борбена, съсредоточена и Ферит - страшен маниак на тема ред и контрол, ще ми е интересно да наблюдавам съжителството му с разхвърляната Назлъ. Харесах и закачката с бележките. Не харесах последната сцена. Като цяло интересна идея, хубава двойка, но изпълнението им куца, ако спрат да копират и се напънат със сигурност ще е по-добре. Като цяло мога да дам нещо средно между 3,5 и 4 звезди, за сега ще продължа да гледам, но ако след 2/3 серии още виждам в действието "Любов под наем" (Kiralık Aşk) вместо "Пълнолуние" (Dolunay) - ще се разделим, все пак ако исках да гледам горния проект, щях да си пусна него.

Тази статия е преведена само и единствено за този блог! Моля, не копирайте на други места, като сайтове и блогове, без изричното съгласие на екипа! 
Нека уважаваме труда си!

1 коментара:

Unknown каза...

Съвсем точно и добре сте написали мнението си за епизода.Моето мнение напълно се препокрива с Вашето , но съм му дала шанс още 1-2 епизода.

Публикуване на коментар