четвъртък, 9 юни 2016 г.

Великолепният век Кьосем: Младият Осман върви към смъртта – епизод 30, снимки и резюме (Финал на сезона)


Предприема се безпрецедентен ход по свалянето на Султан Осман от трона. Докато дворецът, който е атакуван от затворниците след Осман, Осман намира утеха в дома на Ага. Когато Кьосем разбира какво се е случило със сина й, тя е притеснена за живота му. С големи демонстрации майка и син отново се събират. Без знанието на Халиме Дилруба нарежда екзекуцията на другите деца. Зюлфикяр отива в корпуса на еничарите, за да спре бунта, но въпреки че се е заклел в живота си да бъде еничар, той е убит на място. Когато се разбира, че Осман се крие в дома на Ага, домът му е атакуван. Султан Осман е отведен в корпуса на еничарите. За да спаси живота на Осман, Кьосем нарежда възкачването на Мустафа на трона. Султан Мустафа е изкачен на трона, Давут Паша заповядва екзекуцията на Осман. Еничарите се противопоставят на екзекуцията на Султан Осман. Давут Паша играе игра и е в състояние да изведе Осман извън еничарския корпус. Осман е отведен в затвора в Йедикуле. Младият Осман ще бъде запомнен като черно петно, брутално убит. След смъртта на сина си Кьосем се заклева да отмъсти. Отговорниците за смъртта на сина й, ще заплатят с животите си. Новият наследник на трона принц Мурад и Кьосем Султан се излизат пред обществеността. Със започването на нов период, бъдещето принадлежи на Султан Мурад.

Халиме държи в плен принцовете на тайно място и използва това, за да заплашва Кьосем с животите им. Ако Кьосем не позволи Мустафа да наследи трона, тя ще нареди екзекуцията на принцовете.

Когато Султан Осман разбира, че бунтовниците се приближават покоите му, той бяга от двореца и намира утеха в дома на ага. Когато Кьосем разбира, че Осман е бил детрониран, тя незабавно отива в дома на ага. По средата на кошмара, майка и син оставят всичко настрана и си прощават един на друг.

В опит да спре бунта Зюлфикяр отива в корпуса на еничарите. Но е убит от 65-а средна пехота, отговорниците за свалянето на Осман от трона. Осман, който е насилствено отведен от дома на агата, е унижаван и обиждан докато е отвеждан в корпуса на еничарите.

Кьосем, която е свидетел на гоненето на Осман, и за да спаси сина си, се съгласява Мустафа да наследи трона. Когато Султан Мустафа е изкачен на трона, Давут Паша предприема действия за екзекуцията на Осман. Но се изправя лице в лице с еничарите, които са против тази екзекуция.

Давут Паша, който осъзнава, че няма да може да убие Осман в корпуса на еничарите, прави умен ход и го отвежда от еничарският корпус до затвора Йедикуле. Младият Осман е брутално убит от Давут Паша и Килиндир Ага.

Кьосем още веднъж преминава през болката от загубата на дете, но тя отмъщава на виновниците по най-горчив начин. Докато всички се опитват да излекуват раните, от които са пострадали по време на бедствието, колелото на съдбата се обръща към принц Мурад.

Новият епизод на „Великолепният век Кьосем” ще се излъчи на 9 юни от 20.00 по Star TV.













Тази статия е преведена само и единствено за този блог! Моля, не копирайте на други места, като сайтове и блогове, без изричното съгласие на екипа! 
Нека уважаваме труда си!

0 коментара:

Публикуване на коментар