четвъртък, 2 юни 2016 г.

Великолепният век Кьосем: Кьосем и Сафийе за последен път една срещу друга – епизод 29, снимки и резюме


Двама ярки врагове... Кьосем и Сафийе, за последен път лице в лице! Войната между султанките ще приключи с шок за всички.
Останал лице в лице с еничарите, Султан Осман е принуден да се върне от експедицията. За да сложи край на могъществото на Кьосем, Осман е решен да я отпрати от столицата. По време на празненството за експедицията/похода, преживява болезнен инцидент. Осман счита, че това е дело на Кьосем и я приема за свой враг. Осман взема решение да разпусне корпуса на еничарите. Разбрали тайните му намерения еничарите се вдигат на бунт. Истанбул отново е обхванат от пламъци. Искайки да спаси принцовете, Дженнет ги извежда извън двореца. Кьосем ги търси навсякъде, но принцовете са изчезнали. За да изкачи отново сина си Мустафа на трона, Халиме налива масло в огъня бунта. Войниците от двореца се  кълнат във вярност на Мустафа. Султан Осман е притиснат в главните покои на двореца. За да свалят Султан Осман от трона еничарите нахлуват в главните покои, а Дилруба отправя предложение на Кьосем, което ще я хвърли в огъня.

Изпаднала в отчаяние след смъртта на Искендер, Сафийе се изправя лице в лице с Кьосем за последен път. Срещата на тези големи врагове ще приключи по най-неочаквания начин. След като по време на експедицията се изправя лице в лице с еничарите, Султан Осман е принуден да се върне в столицата. Мислейки, че Кьосем стои зад този протест на еничарите, за да сложи край на нейната власт Осман я отпраща от столицата.

Султан Осман прави нещо невиждано до то този момент: решава да се отправи на поклонение. Но зад това негово решение стои друг план. Отивайки в Египет той ще събере войници и ще унищожи еничарският корпус. Това решение ще е единствено началото на неговият краят. Разбирайки истинските намерение на Султан Осман, еничарите се надигат на бунт. С пълната подкрепа на Кьосем и Халиме, бунтът излиза извън контрол. Голяма изненада очаква Кьосем, докато се опитва да спаси принцовете: те изчезват... Междувременно, Халиме се опитва да обърне бунта в свое предимство. Докато войниците се кълнат във вярност към Мустафа, Султан Осман е изправен пред смъртта в главните покои.

Новият епизод на „Великолепният век Кьосем” ще се излъчи на 2 юни от 20.00 по Star TV.















Тази статия е преведена само и единствено за този блог! Моля, не копирайте на други места, като сайтове и блогове, без изричното съгласие на екипа! 
Нека уважаваме труда си!

0 коментара:

Публикуване на коментар